Toszkán csirke serpenyőben


 Ha egy olaszos finomságra vágyunk,  készítsük el a serpenyős toszkán csirkét! Az egész család szeretni fogja. Evvel a szuper recepttel, és a megfelelő bor kiválasztásával, egy szép nyári estén, igazi “Toszkán estet” varázsolhatunk  otthonunkba! 🙂 Próbáld ki te is!

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 75 dkg csirkemell
  • 1 tk só
  • 1 tk frissen őrölt fekete bors
  • 1 tk oregánó
  • fél tk kakukkfű
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 g gomba
  • fél csésze szárított paradicsom
  • 1 konzervbab
  • 300 g koktélparadicsom
  • 1 ek cukor
  • só, bors

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elkészítés

A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben forró olajon pár perc alatt süssük barnára. Vegyük ki a húst és tegyük félre. Az olajban pároljuk meg a felszeletelt gombát, majd ahogyan a húst, ezt is vegyük ki és tegyük félre. Dinszteljük meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a szárított paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomot, a babot, a cukrot és a fűszereket. Ha már szósszá sűrűsödtek, tegyük bele vissza a csirkét. Fedjük le a serpenyőt és 10 perc alatt főzzük össze. Ekkor adjuk hozzá a félretett gombát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt petrezselyemmel díszíthetjük a tetejét.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s