Kezelési eljárásaink összefoglalása


Hogy történik nálunk az első kezelés? Milyen eljárásokból tevődnek össze programjaink? Az utóbbi időben egyre többen kérdeztek kezeléseinkről. Próbáltam nektek összefoglalni a lényeges információkat, amiket fontos tudnod mielőtt eljössz hozzánk.

Testalakító Stúdió programjai:

Előkészületek

A legfontosabb az egészségügyi adatlapunk átolvasása és kitöltése. Itt elkérjük az adataid, majd pontokba szedve összefoglaljuk, a kezelések lehetséges lépéseit, tanácsokat, ellenjavallatokat. Az adatlap kitöltése nélkül a kezelés nem végezhető el.

Program megfelelő kialakítása

A programok eljárásának kialakítása a kezelőfejek megfelelő kiválasztásával, történik. Ez után az adott problémának megfelelően beállítjuk a kezelőfej frekvenciáját, erősségét. A legtöbb fogyasztó-feszesítő program 2-3 (kezelőfej) lépésből áll. Ezt minden alkalommal a problémádnak megfelelően alkalmazzuk. A blogon több programról is találsz leírást, melyben tájékozódhatsz milyen kezelési sorozatokból tevődik össze, és átlagosan mennyi, a programon belüli kezelés időtartama.

A Vendégekről kezelési naplót vezetünk, ott minden fontos információ szerepel.  A legelső állapotfelmérésnél, miután felvettük az adataid, és megbeszéltük a program célját, bevezetünk a kezelőben, ahol gépi fogyasztó programok esetében mindig megmérjük a kezelt testrészt. Felfekszel a masszázságyra, és elvégezzük az első 45 perces kezelést (díja 7 500.- Forint). Ez a kezelés minden fogyasztó program esetében így van! Fontos, látni, hogy reagálsz a kezelőfejekre, hiszen csak ezek után tudjuk kialakítani számodra legmegfelelőbb eljárást!

Ha végeztünk a kezeléssel, lemérjük a testrészt, majd rögzítjük az eredményt. Az eredményt követően, kiszámoljuk a személyes programod. Általában 2 ajánlattal készülünk, melyből szabadon választhatod ki melyik a szimpatikusabb, majd megbeszéljük a fizetési ütemezést, és előre legalább 2 hetes időpontokat. Ha szükséged van személyre szabott mintaétrendre, akkor ilyenkor történik az elemzőalap átadása is, amit a kúra megkezdése napján vissza kell hoznod, majd a következő időpontodon átadjuk az étrendet.

A programok lehetséges lépései?

Mint már említettem, egy program általában több kezelőfejből (eljárásból) tevődik össze, amit mindig a Kezelő választ ki, az adott problémának megfelelően!

Kezeléseink lehetséges lépései a következők:

Kavitációs zsírbontás

A kezelés 1. lépése ha zsírbontás is szükséges. Általában a zsírsejtek elbontása, szétroncsolása kavitációs elven, a kavitációs ultrahangos fejjel. Ez úgymond a legfőbb karcsúsító lépés, mert itt történik a zsírsejtek  roncsolása.

dsc_6088

A paraméterek függvényében lehetőség van különböző mélységekben és különböző roncsolási intenzitással végezni a műveletet. Ezt részben a kezelt területen lévő zsírréteg vastagsága, a zsír jellege, és magának a kezelendő területnek az érzékenysége határozza meg. Fontos, hogy meglegyen a kezelt területen min 3 cm zsírrétek! A csontok környékén közvetlenül tilos a kezelést elvégezni.

A kezelés során a kavitációs hullámokat létrehozó ultrahangos fejet a bőrödön enyhe masszírozó, körkörös mozdulatokkal mozgatjuk. A mozgás lassúságának fontos szerepe van, hogy a kavitáció az adott területen létrejöjjön.

Kavitáció során a zsírsejtek károsodást szenvednek, ahogy a kavitációs buborékok összeesésükkor robbanásszerű helyi lökéshullámot keltenek. Minél nagyobb a zsírsejt, annál jobban reagál a kavitációs hullámtérre, vagyis annál erősebb hatás érhető el. Ezt a kezelő fejet csak Fogyasztó program esetében alkalmazzuk.

Rádiófrekvenciás test kezelőfej

Kezeléseink 1. vagy 2. lépése, problémától függően. Használható kiegészítő kezelésként, de lehet egy fő kezelőfej egy személyre szabott programban. A megfelelő beállítással több programban is alkalmazható.

DSC_6094Ez a fajta zsírbontás sok problémára hatékony segítséget nyújt. Egy kezelésben kínál bőrfeszesítést, cellulitkezelést, fiatalítást és zsírcsökkentést. Hatását egyszerre kétféleképpen is kifejti. Egyrészt a mélyebb rétegekben levő zsírsejtek melegítésével, a zsíranyagcsere fokozásával, másrészt pedig a felszíni rétegekben elősegíti a kollagén termelődését, ezáltal a bőr feszesebbé válik.

A nagyobb kezelőfejet a nagyobb testfelületeken alkalmazzuk (has, fenék, comb), míg a kisebbet az érzékenyebb területeken, ahol a nagyobb kezelőfejjel nem férünk hozzá (dekoltázs, alkar, toka, térd). Igénybe vehető önálló kezelésként is, melynek célja inkább a bőr feszesítése semmint a zsírbontás. Amennyiben a cél a zsírbontás, úgy együtt alkalmazzuk az ultrahangos zsírcsökkentő eljárással és a nyomásterápiával

Ez a kezelés is masszírozó mozgással történik, a mozgás iránya mindig a nyirokcsomók felé halad, hogy ezzel is segítsük a nyirokrendszered működését. A nyirokrendszer a kezelés során stimulálódik, ami így hatékonyan szállítja el a salakanyagokat, ami majd természetes úton távozik szervezetünkből.

Vákuumos eljárás

A vákuummasszázs a kézi nyirokmasszázs egy speciális formája. Az eljárás egyesíti magában a hagyományos köpölyözést és a nyirokmasszázst. Vérkeringést, nyirokkeringést javító, és immunrendszert aktiváló hatását többféle probléma esetén is felhasználhatjuk. Ez a sajátos technika felfokozza a nyirokáramlást, és a vérkeringést. . A vákuum vérbőségkeltő hatása az anyagcsere élénküléséhez és a salakanyagok jobb lebontásához vezet.

DSC_8854

A salakanyagok tehát a legtermészetesebb úton távoznak a szervezetből, sok folyadék segítségével. A kezelés hatására felgyorsul a vérkeringés is, ezáltal javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje. A vákuum feszítő hatása révén a zsírsejtek jelentős részének burka áteresztővé válik, így a zsír kifolyik belőlük és a nyirokkeringésen keresztül vesén át távozik. A vákuum aktiválja a rugalmas rostokat termelő kötőszöveti sejteket, így megerősíti a laza kötőszöveteket, visszaállítja azok rugalmasságát, a bőr feszesebb lesz. A petyhüdt, ráncos bőr kisimítását, az elfáradt bőr regenerálását az egész testen elősegíti.

Elektromos izomstimuláció

Általában a kezelések levezetéséhhez használjuk. A kezelendő testtájon az izmok stimulálása. Ez szintén nagyon fontos lépés, mert a nyirokrendszer mozgását a vázizmok mozgása tartja fenn (billentyűkön keresztül).

DSC_6122.jpg

Továbbá a sejt közötti állományban maradt anyagot (salakanyag, sejtalkotók) a szállítószövet környékéről az izomműködéssel kipréseljük. Ez olyan mintha az adott területre koncentrálva komoly edzésprogramot hajtottál volna végre. Ezzel lesz maradéktalan a zsíreltávolítás! Egyben a vérellátás is javul, és a bőröd felszíne kisimul (a kezelés anti-celulit hatású).

Ehhez egy gumiövvel kényelmesen a testedre szorítjuk a szükséges számú kezelőfejet, majd beállítjuk veled közösen az intenzitást. A kezelés során zenét hallgathatsz, vagy egyszerűen csak nyugodtan pihenhetsz. Ezzel a kezeléssel párhuzamosan, hogy az idődet kíméljük, opcionálisan lehetőséged van az arc és dekoltázs tájékon, hogy kozmetikai kezelést válassz.

Kiválóan alkalmas Rehabilitációs programok kialakítására is. Akár műtét utáni rehabilitációra, valamilyen testtájék erősítésére. Rendszeres használatával formás idomokat varázsolhatunk, kényelmesen, a masszázságyon fekve.

Nyomásterápia

Szalonunk rendelkezik egy orvosi minősítéssel rendelkező hullámmasszázs készülékkel is. A fogyasztó, és feszesítő kezeléseinknél elengedhetetlen a nyirokserkentés, ezért kezelési rendszereink kialakításában nagy szerepe van, mert csodálatos nyirokserkentő eljárás.

DSC_1941

Egész testen egyszerre alkalmazni nem lehet, egészségügyi szempontok miatt. Rehabilitáció célból is lehetséges a használata (orvosi engedély szükséges). Kiválóan alkalmas visszér estében, Hatékony lábvizesedés, és műtétek utáni rehabilitációra is. Ha kíváncsi vagy bővebben rehabilitáció részére kérd szakképzet kolleganőink segítségét!

Ha sokat állsz, vagy ülsz, a hullámmasszázs után, könnyűnek is kipihentnek fogod magad érezni.

Használata nem történhet meztelen testen. Ezért mindenképp szükséges valami váltó ruha. A legpraktikusabb egy egyszerű cica nadrág, férfiak esetében egy szabadidő nadrág, ami lehetőleg nem nagyon bő.

A hullám masszázsról részletes bővebb információt a blogunkon találsz:

https://testalakito.wordpress.com/2016/06/06/a-hullammasszazs-mukodesi-elve-alkalmazasa/

Aromaterápiás testfáslizál

A WIENER aromaterápiás testfáslizás módszere egy hideg-meleg effektuson alapul,hasonlóan a Kneipp-kúrához. Az Aromawickel hatóanyagban éterikus olajok, mint az eukaliptusz, brosmenta, menthol, és rozmaring erős hiperemizálóhatásuknál fogva intenzív vérkeringést és vérbőséget idéznek elő a kötőszövet felső rétegeiben. Ennek hatására testben belső hideg érzés lép fel.

dsc_6364

Köztudott, hogy a szervezet alapvető funkciói közé tartozik, hogy a test és a belső szervek működéséhez szükséges belső hőmérsékletet fenntartsa. A szervezetben a vér szállítja a tápanyagokat, amelynek nagy részét a kezelés időtartama alatt a felszínhez közel eső rétegeiben tartjuk. Így a szervezet  mélyebb rétegeiben belső hűvösség keletkezik. A belső hűvösségérzetnek az a hatása, hogy a szervezetnek le kell építenie és el kell égetnie a felraktározott felesleges tápanyagot annak érdekében, hogy a keletkezett energia segítségével fenntartsa a szervezet termikus egyensúlyát a mélyebb rétegekben is. Ennek következtében  az aromaterápiás módszerrel, négyszeres hatékonysággal ég el a fölös zsírtartalom a kezelt területeken, melyet a szervezet valójában saját fűtésére használ fel.

Sikereink közé tartozik, hogy a technológia elő – és utó kezelő anyagainak hatására a lógó has, ill. haskötény vagy általában nagyon laza szövetek a célzott kezelések hatására csodálatos mértékben vissza feszesednek, a bőr csodálatosan puhává, selymessé, és rugalmassá válik.
Aktuális árlistánkat megtekintheted honlapunkon!
Ne feledd minden évszakban készülünk nektek akciókkal! Tavaszi ajánlatunk, is kihagyhatatlanra sikeredett!! 🙂
Bejelentkezés:
0620/ 36 36 243
info@testalakito.hu

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s