Diétás csokis-narancsos tekercs


Diéta alatt sokszor megkívánjuk a süteményeket. Ha házilag készítesz cukormentes desszertet, nem kell lemondanod semmiről. Ez a süti egy nagyon praktikus megoldás, mert gyorsan elkészíthető, többféle ízesítésben. Olyan tökéletes, hogy a vendégek sem fogják észrevenni, hogy bizony szénhidrát csökkentett süteményt falatoznak az ebéd után, kávé mellé.

Szereted a csokit és a narancsot? Na és a kettőt együtt? Ma egy igazán ízletes diétás csokis-narancsos piskótatekerccsel készültem. Azért is sorolnám a tökéletes hétvégi, vagy akár vendégváró sütik közé, mert diétás és gyorsan elkészíthető.

A diétás piskóta, ha szénhidrát csökkentett lisztből készíted nagyon jól beilleszthető fogyókúra alatt is a diétába, de elkészítheted teljes kiőrlésű vagy akár zablisztből is.

Bár a szénhidrát csökkentett lisztek ára magasabb, mint hagyományos társaiké, jó hír, hogy a piskótatésztánál spórolhatunk vele, mivel ezek a szénhidrát csökkentett lisztek több folyadékot vesznek fel, így a fele is elég belőle.

Diétás kakaós piskótatészta

  • 6 tojás
  • szénhidrát csökkentett liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk. Vanília aroma
  • Édesítő ízlés szerint (6kanál cukornak megfelelő mennyiség)
  • 1 ek. natúr kakaópor

cukormentes-piskota

A piskóta elkészítése ugyan úgy zajlik, mint a hagyományos piskótánál. A sütőt kapcsold be 180 fokra. A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjét robotgéppel keverd kemény habbá, add hozzá az édesítőt, és keverd tovább, amíg szép fényes lesz. A tojások sárgájákat egyenként add hozzá, közben a robotgéppel keverd tovább. A lisztet keverd el a sütőporral és öntsd hozzá, ezt már csak kézi habverővel óvatosan keverd el benne, vigyázva, hogy ne törd össze a habot. Öntsd sütőpapírral bélelt formába, és 20-25 perc alatt süsd meg. Tűpróba! Miközben sül a piskóta állj neki a krém elkészítésének, ami szintén nem vesz túl sok időt igénybe.

Diétás csokis-narancsos krém

  • 2 narancs leve és reszelt héja
  • 2 csomag csokis, cukormentes pudingpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kb 7 dl tej – a kifacsart narancslé és a tej együtt legyen 8 dl.
  • természetes édesítőszer  ízlés szerint
  • 2 evőkanál rum arom
  • 2 evőkanál light margarin

csokikrem

Jó alaposan mosd meg a narancsokat, majd reszeld le a héját, végül facsard ki a levüket. A levet és a tejet tedd fel forrni, közben keverd bele a pudingport és a kakaóport. Ha szilikonos kézi habverővel dolgozol, akkor könnyű dolgod lesz. Nyugodtan a hideg tejbe elkezdheted elvegyíteni a pudingport, ahogy elkezd forrni a tej úgy fog besűrűsödni. Mikor már besűrűsödni látszik, add hozzá a rum aromát, a természetes édesítőt és a narancs reszelt héját.

Tedd félre hűlni, néha kevergesd meg. Közben a diétás piskóta is kisülhetett, amit még melegen, egy konyharuhával együtt tekerj fel, és tedd ezt is félre kihűlni. Amikor már a diétás csokis-narancsos krém és a diétás piskóta is kihűlt, habverővel jól dolgozz el 2 evőkanál light szobahőmérsékletű margarint a krémben, és töltsd meg vele a piskótát.

Reszelt narancs héját keverj el por alapú természetes édesítővel, szárítsd ki és ezzel szórd meg a tetejét, vagy reszelj 80%-os kakaó tartalmú csokit a tetejére díszítésként.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s