Vegán rakott krumpli


Sokan élnek abban az alapvető tévhitben, hogy aki vegán, annak bizonyos gyerekkori kedvenc ízeket örökre el kell felednie, pedig ez nem így van. Mivel a kedves Vendégeim között is akad egypár vegán, ezért ma nekik hoztam egy szuper receptet. Nagy időigényt nem igényel, pillanatok alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

• 60 dkg burgonya
• 2-3 dl kókusztej
• 3-4evőkanál rizsliszt
• 1 l rizstej
• só
• bors
• szerecsendió
• 2 csomag tofu (60 dkg)
• 60 dkg paradicsom 1 paprika
• 1 fej lila hagyma

4782690_86d7ef7336d05e0d3112a825f76c1248_wm

Előkészítés:

  • A krumplit hámozás után karikára vágjuk és sós vízben félkészre főzzük. Egy kis olajon megpirítjuk a rizslisztet, utána felöntjük a rizstejjel. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá, majd a kókusztejet. Ha forr, levesszük a tűzről, de arra figyelünk, hogy mártás sűrűségűnek kell lennie. Ha a burgonya félig megfőtt, leöntjük róla a vizet, kiolajozott tepsibe lerakjuk az első réteget. A felvágott tofut ráhalmozzuk, majd a paradicsomot is, és ezt ismételjük. A tetejére karikázzuk a paprikát és a lila hagymát. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s