Citromos sült csirke


Egy egyszerű recept, amit akár vasárnap ebédre is elkészíthetsz családodnak. Ha szeretitek a csirkét, akkor ez garantált siker lesz. Már több bejegyzésben is említettem, hogy az étel a minőségi alapanyagoktól lesz egészséges.

Ha az ételt salátával tálalod,  az ne a zacskós saláta legyen, kész öntettel. Szerezz be zöldségesednél a friss hozzávalókat. Ez vonatkozik a csirkecombra is. Óvd saját, és szeretteid egészségét!

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 kisebb csirkecomb
  • 2 citrom
  • 1 nagy csokor rozmaring
  • 2 vöröshagyma
  • 18 kimagozott olajbogyó
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 600 g burgonya

2

Elkészítés:

  • A csirkét tedd egy tálba. Dobd rá a citromot, és a rozmaringot, hagymát, és az olajbogyót. A balzsamecetet keverd el az olajjal, és a fűszerekkel, majd öntsd rá a húsra. Fedd le, és legalább 2 óráig hagyd állni. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, közbe 10 percig főzd meg a burgonyát enyhén sós vízben. Tedd a csirke mellé a burgonyát, és süsd az egészet ropogósra! Tálald friss salátával!  🙂

Tápanyag 1 adagra:

  • 351 kcal
  • 37 g fehérje
  • 14 g zsír
  • 20 g szénhidrát
  • 3 g rost
  • 540 mg nátrium
  • 50 g kalcium
  • 3 mg vas

Ha szeretnél még több receptet keress minket bizalommal! Mi segítünk hogy formáld át, életmódod egészséged érdekében! 🙂

0620/ 36 36 243

info@testalakito.hu

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s