Hogyan működik a Wiener aromaterápiás testfáslizás ?


Az RTL Klub Egészségkalauz műsora felkeresett minket 2015 novemberével, hogy szívesen forgatnának az Aromaterápiás testfáslizásról. Hát mi éltünk is a lehetőséggel!Ha megnézed a videót, mindent megfogsz tudni magáról az eljárásról.

 

 

A WIENER aromaterápiás testfáslizás módszere egy hideg-meleg effektuson alapul,hasonlóan a Kneipp-kúrához. Az Aromawickel hatóanyagban éterikus olajok, mint az eukaliptusz, brosmenta, menthol, és rozmaring erős hiperemizálóhatásuknál fogva intenzív vérkeringést és vérbőséget idéznek elő a kötőszövet felső rétegeiben. Ennek hatására testben belső hideg érzés lép fel. Köztudott, hogy a szervezet alapvető funkciói közé tartozik, hogy a test és a belső szervek működéséhez szükséges belső hőmérsékletet fenntartsa. A szervezetben a vér szállítja a tápanyagokat, amelynek nagy részét a kezelés időtartama alatt a felszínhez közel eső rétegeiben tartjuk. Így a szervezet  mélyebb rétegeiben belső hűvösség keletkezik. A belső hűvösségérzetnek az a hatása, hogy a szervezetnek le kell építenie és el kell égetnie a felraktározott felesleges tápanyagot annak érdekében, hogy a keletkezett energia segítségével fenntartsa a szervezet termikus egyensúlyát a mélyebb rétegekben is. Ennek következtében  az aromaterápiás módszerrel, négyszeres hatékonysággal ég el a fölös zsírtartalom a kezelt területeken, melyet a szervezet valójában saját fűtésére használ fel.

Kevesen tudják, hogy a napi kalóriaszükséglet 70 – 80 %- át a test csak arra használja hogy, az emberi szervezet belsejében ezt a természetes hőegyensúlyt(testhőmérséklet) állandó szinten tartsa!

Ez azt jelenti, hogy minden más testi folyamathoz, mint az emésztéshez, az anyagcseréhez, napi munkavégzéshez, ezzel összehasonlítva csak csekély energiára van szükségünk. Ez az oka annak, hogy az aromaterápiás fáslizó módszer komoly sikereket tud felmutatni a karcsúsítás területén.

Sikereink közé tartozik, hogy a technológia elő – és utó kezelő anyagainak hatására a lógó has, ill. haskötény vagy általában nagyon laza szövetek a célzott kezelések hatására csodálatos mértékben vissza feszesednek, a bőr csodálatosan puhává, selymessé, és rugalmassá válik.

Elérhető eredmények:

 • Súlycsökkenés és a zsírbontás gyorsítása a hideg-meleg hatás által. A hatás azonnal centiméterekben mérhető.

 • A problémás területek területek célzott salaktalanítása és méregtelenítése az ozmózis effektusnak és az illóolajok hatásának köszönhetően.

 • A salakanyagok távozása a nyirokrendszeren keresztül az aromaterápia és a NYOMÓFÁSLI hatására.

 • Jelentős bőr-és szövetfeszesség érhető el a kezelt területeken az egész kezelési mód és a fásli célzott elhelyezése által.

   

Kinek nem javasolt a kezelés?

 

– Epilepszia Közvetlenül  műtétek, súlyos betegségek után
– Rákos elváltozások, vagy azok gyanúja – Szívproblémák esetén
– Terhesség alatt – Keringési, vagy légzési problémák esetén
– Szoptatás alatt – Magasvérnyomás esetén
– Menstruáció ideje alatt – Lázas, vagy influenzás megbetegedések esetén

 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

Fentiekben felsorolt egyes ellenjavaslatok enyhébb fázisai vagy tünetei esetén végezhetők kezelések, azonban csak orvosi kontroll mellet.

Amennyiben bármi kétséged van a kezelés végezhetőségét illetően konzultálj orvosoddal!

 

Az alakformálási szakértő tanácsa az aromaterápiás testkezelés mellé:

 • 3 órával a kezelés előtt ne együnk szilárd ételt, egyébként a szervezet a vérben található tápértéket használja fel és nem a lerakodott tartalékokat égeti el!
 • Fogyasszunk legalább napi 2,5 liter folyadékot, lehetőleg ásványvizet, méregtelenítő teákat (Mate indiai zöld tea). Alkoholt, szénsavas italokat azonban egyáltalán ne fogyasszunk! A méregtelenítő folyadék mennyiség elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a szervezet megfelelőképpen tudja lebontani a tárolt zsírokat.
 • Kúraszerű használata (8 – 14 alkalmas kúrák) heti 2 -3 alkalom, ha  nem kombináljuk a kezeléseket, ha igen heti egy alkalmat tanácsolok.
 • A kezelés után 3-5 óráig ne tusolj.
 • közvetlenül a kezelés után ne menj tűző napra
 • Tudatos táplálkozással segítheted elő az eredményt.

A fáslizás mehanizmusa

A speciális, széles fáslikat langyos vízbe mártjuk és hagyjuk alaposan átitatódni. Miután a fáslikat jól átitattuk, erőteljesen kicsavarjuk őket. Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek túl nedvesek, különben a koncentrátum túl híg lesz. Egy mérőedénybe  50 ml fásliátitatót öntünk. A kimért fásli átitatóhoz 70 ml vizet öntünk, és jól összekeverjük. Az oldatot egy edény felett egyenletesen elosztjuk a fáslikon, ügyelve arra, hogy azt a mélyebb rétegek is jól felszívják. A kimért mennyiség (összesen 120 ml) három fásli átitatására elegendő. Erősebb személyeknél, ha a fáslik számát növeljük, a folyadék mennyiségét is növelni kell!

1. A kezelendő területre vékony rétegben felvisszük a problémának megfelelő aromaolajat és gyengéden bemasszírozzuk. Visszér, hajszálértágulat vagy vérömleny esetén ezekre a részekre helyileg Ice Gélt viszünk fel, amely biztosítja, hogy ezek a területek hűvösek maradnak.

2. Az előkészített nedves fáslikat közvetlen a térd feletti résztől kezdődően a combra, a fenékre és a hasra tekerjük lehetőleg párhuzamosan, hogy a problémás területeken valamennyi testrészt befedjék. A fáslizást álló testhelyzetben végezzük, belülről kifelé haladva, amilyen szorosan csak lehet, de úgy, hogy közben a lágy részeken lévő nyomáspontokra vigyázunk. Mindig a térd felől a gyomor irányába fáslizunk, testalkattól függően 3-4 fáslit használva.

3. A megfelelő technikával felhelyezett fáslik már önmagukban is feszesítik a kötőszövetet. Alkalmazhatunk erőteljes hasi keresztfáslizást, illetve a láb között áthúzott ún. pelenka fáslizás alkalmas a popsi felemelésére.

4. A fáslik felhelyezése után a Vendéget lefektetjük, a bepólyázott testrészeket az előkészített nylonfóliával beborítjuk. Könnyű takaróval betakarjuk és kb. 45-50 percig hagyjuk a pakolást hatni.

5. A hatóidő letelte után a fáslikat lebontjuk és a bőr sajátosságainak megfelelő utókezelő anyag felvitelével a kezelést befejezzük.

Fontos információ, hogy a kezelés után a vendég 3-5 óráig nem zuhanyozhat, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a kezelőhelynek nem kell rendelkeznie ilyen lehetőséggel. Más fáslizó eljárásokkal szemben jelentős előny, hogy az aromaolajok hidrofilek, tehát tökéletesen beszívódnak, a fáslik a felhelyezéskor nem csepegnek, az utókezelő anyagok pedig gyorsan beszívódnak így a kezelés környezete tiszta marad, nem igényel takarítást. A fáslik könnyen tisztán tarthatóak és kitűnő minőségüknél fogva nagyon sok kezelés végezhető velük.Kúra szerű alkalmazása javasolt. A kezelés sorozat 8-14 kezelésből áll, személyre szabottan,kezelésenként kombinálva.A kezelés hosszúsága a vendég testalkatától függően 60-70 perc.


Keress minket, hogy segíthessünk elérni a kívánt célodat!

info@testalakito.hu

0620/ 36 36 243

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s