Mézes- narancsos csirke tojásos rizzsel


Akármilyen receptet osztok meg veletek, kérlek arra figyeljetek, hogy minőségi alapanyagokból készítsük el az adott ételt. Az étel nem attól lesz egészséges, mert azokat az alapanyagokat választod amit a média mindennap hangoztat. Attól lesz egészséges ha tudod honnan származik az alapanyag amiből készül a napi ebéd. 🙂 Egy zöldség köret is lehet ultra egészségtelen… Lássuk a mai ebédtippet!

Elkészítési idő:  30 perc

Hozzávalók (4 adag):

• 20 db csirke szárny (a végeit levágjuk)
A szószhoz:
• 4 evőkanál méz,
• 1 citrom leve,
• 2 narancs leve,
• kevés reszelt narancshéj,
• 3 cm reszelt, friss gyömbér,
• 4 gerezd fokhagyma,
• 4 evőkanál paradicsompüré,
• 1 kávéskanál őrölt színes bors,
• 2 evőkanál sötét szójaszósz,
• 1 evőkanál Csili szósz,
• 1 evőkanál keményítő,
• 6 evőkanál szezámmag

csirkeszarny_narancsos_martasban_847492
1 adag tápanyagtartalma:

  • (tojásos rizs nélkül) 2057,6 kJ, 490,7 kcal, 60,7 g fehérje, 17,2 g zsír, 18,2 g szénhidrát

Elkészítés:

  • A csirke szárnyakat enyhén besózzuk és egy kiolajozott tepsiben 180 fokos sütőbe, kb. 15 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a szószt: a keményítőt ½ dl vízben feloldjuk, majd az összes hozzávalót egy lábosba rakjuk és néhány perc alatt összefőzzük. A szezámmagot enyhén megpirítjuk egy serpenyőben. A sült csirke szárnyakat a szószban átforgatjuk, majd egy tálra rendezve megszórjuk szezámmaggal. Frissen, főtt rizzsel tálaljuk. Hogy kalória szegényebbé tegyük fogyaszthatjuk friss salátával is. (Elkészíthetjük filézett csirkemellből is. ebben az esetben 10-15 dkg húst számoljunk adagonként.)
Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s