Gong bao csirke


Gong bao néven sok kínai étterem és büfé kínál csirke és rák ételeket. Ezek annyiban köthetők össze, hogy mogyoró van bennük, de ez így kevés, ettől még nem lesz az, aminek lennie kell.

 

Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók (4 adag):
• 1 kicsontozott bőr nélküli csirkemell filé,
• 2 evőkanál fehérbor,
• 2 evőkanál szójaszósz,
• 2 evőkanál szezámolaj,
• 2 evőkanál kukoricakeményítő, 2 evőkanál vízben feloldva,
• 1 teáskanál Csili paszta,
• 1 teáskanál desztillált fehér ecet,
• 2 teáskanál növényi édesítő
• 4 zöldhagyma felaprítva,
• 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma,
• 50 g apróra vágott mogyoró
1 adag tápanyagtartalma:

  • 1367,4 kJ,
  • 325,8 kcal,
  • 33,9 g fehérje,
  • 14,2 g zsír,
  • 12, 9 g szénhidrát

gong-bao-chicken
Elkészítés:

– A páchoz keverjünk össze 1 evőkanál bort, 1 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál oliva olajat, és 1 evőkanál vízben oldott kukoricakeményítőt. A csirkemellet vágjuk kockákra, tegyük egy üvegtálba és keverjük hozzá a pácot, majd tegyük a hűtőbe 30 percre. Egy másik tálban keverjük össze a megmaradt 1 evőkanál bort, 1 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál olajat, 1 evőkanál kukoricakeményítő/ víz keveréket, a csilipasztát, az ecetet és a cukrot. Adjuk hozzá a felkarikázott zöldhagymát, a felaprított fokhagymát, és a mogyorót. Vegyük ki a csirkét a hűtőből, borítsuk egy nagy serpenyőbe és süssük addig, míg a hús kifehéredik. Akkor adjuk hozzá a hagymás mártást és lassú tűzön, kevergetve addig pirítsuk, míg a szósz besűrűsödik és a hús arany barnás színt kap. Fogyasszuk friss salátával, zöldségkörettel. Így egy energiaszegény fogást kapunk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s