Recept tippek ebédre, vagy vacsorára


A jó közérzet nem az utolsó, nehezen leadott kilókon vagy esetleg dekákon múlik, hanem a harmónián, a belső sugárzáson, amit az állandó kontroll, a gondosan megválogatott ételek, és a mozgás kombinációja teremtenek meg számunkra.

Az esetek többségében nem a jó szándék hiányzik, inkább csak egy kis odafigyelés, előre gondolkodás szükséges ahhoz, hogy valóban egészségesebb legyen az étrendünk.

Hoztam nektek egy kis segítséget! 🙂  Általában az emberek az ebéddel, vagy a vacsorával vannak gondba, ezért megosztok veletek pár tippet. Ha szeretnéd a teljes heti menüt reggeltől estig levezetve, akkor keress fel minket bármely elérhetőségünk egyikén. 🙂

Ezekre a receptekre esett a választás:

Roast beef aszalt szilvás szilvapürével

Hozzávalók:

  • 120 g marhafelsál
  • ½ fej vöröshagyma
  • 3 ml oliva olaj
  • mustár
  • feketebors
  • rozmaring

A szilvapüréhez:

  • 120g szilva
  • 30 g aszalt szilva
  • Édesítőszer (ha lehet növényi)
  • fahéj

roast_beef12szilvapure_1

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, enyhe sót,borsot, és a rozmaringot, majd egyenletesen összekeverjük. A marhahúst letisztítva nagy darabokra előre elkészítve megforgatjuk a pácban és letakarjuk, hűtőben legalább 1 napig érleljük. Egybe vagy szeletelve is készíthetjük, lassan sütve közepesen meleg sütőben.

A szilvapüréhez a szilvákat kimagozzuk, felezzük, és szintén magozott aszalt szilvával, édesítővel, és őrölt fahéjjal lassú tűzön felfőzzük mindaddig, míg levét elveszítve, püréállagúra sűrűsödik.

 

Chilis rákkoktél paradicsomos rukkolával:

Hozzávalók:

  • 60 g fagyasztott rák
  • 140 g rukkola
  • 50 g natúr joghurt
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 1 citrom
  • kevés só
  • őrölt fehér bors
  • petrezselyem

foto-4

Elkészítés:

  • A rukkolát tányérra tesszük. A paradicsomot a fűszerekkel elkevert joghurthoz adjuk, a rukkolára öntjük. A megfőzött fagyasztott rákot a tetejére halmozzuk. Citrommal, petrezselyemmel ízesítjük.

 

Szezámmagos sült csirkemell citromos padlizsánpürével, vadrizzsel

Hozzávalók:

  • 120 g csirkemellfilé
  • 10 g szezámmag
  • grill fűszerkeverék, örült fehérbors

Citromos padlizsán püréhez:

  • 250 g padlizsán
  • 3ml olivaolaj
  • 40 g natúrjoghurt
  • 1 citrom

Vadrizshez:

  • 50 g vadrizs
  • 3ml olivaolaj
  • ¼ vöröshagyma
  • só, zöld fűszerek

friedsesamechicken_thumb-533x295

Elkészítése:

  • A csirkemellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal és grill fűszerkeverékkel valamint szezámmaggal egyenletesen beszórjuk, és kevés olajjal kikent tepsiben, sütőben készre sütjük. A szeletelt padlizsánt illatos fűszerekkel kevés olíva olajon megpirítjuk, majd turmixszoljuk. Annyi joghurttal keverjük, hogy püréállagot kapjunk. Citrommal ízesítve tálaljuk. A vadriszt enyhe sós, hagymás vízben megfőzzük, majd olíva olajjal és zöldfűszerekkel ízesítjük.

 

Roston hekk, burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 150 g hekk
  • 5 g olivaolaj
  • 150 g burgonya
  • 50 ml 1,5% tej
  • 5 g margarin

roston_suelt_hekkfil_4_energiaszegny_trend_dits_rostban_gazdag_vltozat_0000x0000_0

Elkészítés:

  • A megtisztított, lemosott, felszeletelt halat enyhén besózzuk, majd a fokhagymapépből, borsika fűből, kevés olajból ízesítőt készítünk, és a sózott halat az ízesítővel mindkét oldalon bekenjük. Grillsütőben vagy rostsütő rácsán mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

 

Spárgás borjú rizotto parmezán sajttal

Hozzávalók:

  • 120 g borjúhús
  • 50g barna rizs
  • 50 g spárga ( akár konzerv is lehet)
  • 25 g csiperke
  • 25g vöröshagyma
  • 20 g parmezán
  • fokhagyma
  • zöld fűszerek

104-asparagus-risotto521091

Elkészítés:

  • A barna rizst forrásba lévő sós vízben a tésztához hasonlóan kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Közben a kockázott borjúhúst a finomra vágott vöröshagymával együtt megpirítjuk, és kevés vízzel felengedve, puhára pároljuk. A végén egybe dolgozzuk a darabolt spárgával és a gombával, majd ha minden íz összeért és puha, bekeverjük az elkészült barna rizzsel, és zöldfűszerekkel ízesítjük Parmezánnal tálaljuk.

 

Fokhagymás-gyömbéres csirke szárnyak csípős káposztasalátával

Hozzávalók:

  • 3 db csirke szárny
  • 2 evőkanál olaj
  • só, fokhagyma, gyömbér, bors
  • 250 g fejes káposzta
  • 1 kávéskanál chili
  • salátaecet

crop_201602111407_csirkeszarnyimages

Elkészítése:

  • A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, borssal és fokhagymával. A szárnyakat ebben megforgatjuk és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. A káposztasalátához a fejes káposztát vékonyra szeleteljük, besózzuk enyhén. Két-három óra állás után a só által engedett kevésből kinyomkodjuk és édesítővel készített salátaecettel meglocsoljuk. Chilivel, gyömbérrel, tört fokhagymával ízesítve tálaljuk.

Lazac Rockefeller módra, bulgurral

Hozzávalók:

  • 200 g spenót
  • 120 g lazac
  • 25 g citrom
  • 10 g joghurt
  • só, fehér bors, feketebors
  • 30 g light sajt
  • fokhagyma
  • 50 g bulgur
  • 4 g olaj

spenkeksajtlazac

Elkészítés:

  • A fűszerezett halfiléket fokhagyás leveles parajjal és sajttal egymásra halmozva sütőben összesütjük. A bulgurt kétszeres mennyiségű sós, olíva olajos forró vízbe feltesszük főzni. Mire teljesen megpuhul, az összes vizet felissza, Petrezselyem zölddel ízesítjük.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s