Szeresd magad, hogy sikerüljön a változás


Kezdetben még megvan a lendület a fogyókúrához, de amint megmakacsolja magát a mérleg, a legtöbben visszavonulót fújnak olyan tudatba betonozott mentségek mögé bújva, mint az „Én már a levegőtől hízom!” vagy az „Úgysem tudok lemondani az édességekről!”Ahhoz, hogy tartósan tudj változtatni, meg kell tanulnod szeretni magad!

Ez nem a tökéletes recept egy önsanyargató fogyókúrára, de az életmódváltásra igen, mert csak úgy tudsz egészségesebben  élni, ha tudod, hogy a testedért, és elsősorban önmagadért teszed meg, hogy leszoksz a cukorhegyekről, hogy időt és energiát fordítasz rá, hogy megtanulj egészségesen táplálkozni, és megismerj új ízeket, melyek elsőre semmilyennek fognak tűnni a korábban „tökéletesen” beállított cukor – só – zsír  arányhoz képest, aztán idővel rájössz, hogy valóságos ízorgia.

fa3fec59182772796d13e16c50d4129a

Szeretned kell magad ahhoz, hogy legyen erőd rászánni magad a rendszeres sportolásra, mely először fárasztó, sőt, lehet, hogy előjönnek a rég elfeledett problémák, az első hét után fájni fog a térded, a derekad, és akkor óvatosabban, fokozatosabban kell szoktatnod magad. Nemsokára azt látod majd, hogy energikusabb vagy, és már maga a sportolás is boldoggá tesz.

Szeretned kell magad ahhoz, hogy lásd mire van erőd! Hol kell majd azt mondanod, jobban már nem hajszolhatod magad! Észrevedd mikor kell pihened, és ne egy hatalmas adag koffein legyen a megoldás, hanem egy csendes séta.

news_2449_seta_egeszseg

Ha drasztikusan próbálsz változtatni az életeden, az általában nem sikerül. A megtervezett, apró lépésekkel kivitelezett változások stabilabbak és jobban célravezetőek. Próbálj meg kitörni, de csak óvatosan. Készíts egy tervet a fejedben, hogy milyen változásokat szeretnél az életedben. Az elvárt határidőket nyugodtan szorozd meg kettővel, mert úgyis hosszabb ideig fog tartani a változás.

shutterstock_233169064

Az első lépés, érezd jól magad. Próbálj meg egészségesebben élni. Nem Norbi fitneszre meg hasonló tudományosan megalapozott dolgokra gondolok. Olyan testmozgásra, amely örömet okoz. Kezdetben egy nagy séta, esetleg egy kis kocogás. Ha érdekelnek a távol keleti dolgok, akkor az interneten rengeteg információt találsz. Érdemes elolvasni és elgondolkodni ezeken a dolgokon. A távol keleti ember természettel való harmóniája, kiegyensúlyozottságra való törekvése egy csoda számomra ebben az elhidegült nyugati világban. Próbálj ki olyan ételeket, amelyek kicsit másak – az sem baj ha egészségesebbek.

10 kg nem két hét alatt, hanem 6-8 hónap alatt. Kivitelezhető koplalás nélkül is. Magadért fogyj le. Magadért, hogy amikor a tükör előtt állsz egy két számmal kisebb ruhában, akkor tudd kimondani, az első lépés sikerült, jöhet a következő.

753x440fgjghig

Úgy érzem, hogy sok ember nincs kibékülve önmagával. Addig amíg önmagaddal nem békélsz meg, nehéz megtenni a következő lépést. Soha nem késő. Ne azt az utat nézd, amit eddig megtettél! Előre nézz, mi tudsz tenni az elkövetkező 1 hónapban fél évben, 1 évben stb.

Próbálj a saját határaidon belül kihozni magadból a maximumot. De nehogy át ess a ló másik felére… Nem az a cél hogy a tükörből egy gebe nő nézzen vissza, hanem egy magabiztos, kiegyensúlyozott nő aki szereti magát, és úgy érzi sikerült magából kihozni a maximumot!

Szeres magad, hogy boldog lehess! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s